Set & sket

 – Lidt af hvert

Pandekagegudstjeneste med
Kirkemusen 8. nov. 2019

 

Der var pandekagegudstjeneste kirken fredag 8. november. Kirkemusen, Tine K. Skau, var med sin sjove og rørende tilstedeværelse til stor glæde for både små og stor. René, der er kirkesanger, og Elisabeth Koch deltog med musikalsk akkompagnement mens en flok skønne og dygtige børn gav den gas med fagter til sangene.
Da gudstjenesten var slut gik alle i konfirmandstuen, hvor Lise, Dorit og Jørn Erik stod parat med pandekager og masser af lækkert tilbehør.

previous arrow
next arrow
Slider

 


Koncert med ”Phønix” 2019

Phønix December 2015

Tirsdag d. 29. oktober gav folkemusikgruppe Phønix, der er kendt langt ud over Danmarks grænser, en forrygende flot koncert i Kerte Kirke. Gruppen har  modtaget 2 Danish Music Awards for albummet “Folk” i 2008 og 2 for albummet “pigen & drengen” i 2002. Gruppen består af Anja Præst Mikkelsen, Karen Mose Nørgaard, Jesper Falch og Jesper Vinther Petersen.

Læs mere om gruppen her http://www.phonixfolk.dk/

 


Sogneudflugt til Roskilde 2019

Kerte og Orte Kirkes fælles sogneudflugt 8. september gik i år til Roskilde. Her kunne deltagerne vælge mellem besøg på Vikingeskibsmuseet eller en rundvisning i kongegravene i Roskilde Domkirke.
Udflugten startede med kaffe og rundstykker i bussen på vej til Sjælland. Efter ankomsten var der gudstjeneste med barnedåb i Roskilde Domkirke. Derefter kørte bussen selskabet til Ledreborg Slot, hvor der blev serveret en dejlig velsmagende middag på Restaurant Fasaneriet.
Efter middagen tog den ene del af selskabet til Vikingeskibsmuseet, mens de andre fik rundvisning i domkirken. Turen sluttede med kaffe og wienerbrød ved bussen inden turen gik tilbage til Vestfyn.

Fotos: Grethe Mortensen, Leif Hansen og Vivian Hvenegaard.

 

previous arrow
next arrow
Slider

Konfirmation i Kerte Kirke 2019

I det skønneste solskin, lørdag d. 11. maj, blev 8 unge konfirmeret i Kerte Kirke. Der var 2 piger og 6 drenge. Vi ønsker dem hjertelig tillykke med den store dag.

previous arrow
next arrow
Slider

 Skærtorsdagsgudstjeneste med festligt måltid i kirken 2019

Torsdag den 18. april
Den traditionsrige gudstjeneste med spisning, hvor vi står omkring langbordet i kirken gav rige muligheder for gode samtaler mellem de fremmødte. På et tidspunkt gik måltidet over i et egentligt nadvermåltid med brød og vin. Gudstjenesten sluttede med at lysene blev slukket med tanke på Jesu lidelser og død langfredag.

 

 

previous arrow
next arrow
Slider

Konfirmandernes gudstjeneste 2019

Brødrene Nicklas og Janik blev begge kattekonger

Fredag den 29. marts 2019
Tema: Midt mellem fastelavn og påske! 
Det var konfirmanderne, der bestemte ved deres egen gudstjeneste! Og i år havde de besluttet at vise forbindelsen mellem fastelavn og påske. For deres egen gudstjeneste ligger midt imellem.
Derfor blev der:
– Tøndeslagning med hjemmedekorerede tønder med både fastelavns- og påskemotiver.
Der var en tønde for både de mindste og én for de lidt større børn.
– Og et samarbejde med ”Kirkemusen”, Tine K. Skau, der sammen med konfirmanderne og Susanne gav linket til påsketemaet, også gennem musik.
– Hvad fik vi at spise? Ikke pandekager denne gang, men konfirmandernes egne fastelavnsboller og romkugler + de godter, der var er inden i fastelavnstønderne?
Og så var der også pizza!

 

previous arrow
next arrow
Slider

Stillegudstjeneste 2019

Søndag d. 27. januar
Kerte Kirke lyste op på lang afstand i vinter mørket, og havde på denne mørke søndag aften i januar, hvor der var Taizé inspireret Stillegudstjeneste, trods verdensmesterskabet i håndbold, lokket en lille skare i kirke.
Ved denne gudstjeneste gik vi sammen ind i stilheden. Hver især fandt, på sin egen måde, ro og hvile i det smukke, gamle kirkerum ved klokkeringning og dæmpet belysning, der var som skabt til fordybelse. Der var enkelte tekstlæsninger fra Bibelen, bønner af Søren Kirkegaard og fællessange, både fra salmebogen og sangbogen. Eva glædede os med præludium og fløjtespil og Jørn Erik havde kaffen klar i våbenhuset efter gudstjenesten.


Jul og nytår i kirken 2018

Det er noget ganske særligt at ankomme til kirke i jule- og nytårstiden: At nærme sig den oplyste kirke i skumringen på en juleaftens eftermiddag. At stå op julemorgen, og oven på den foregående aftens julefejring beslutte sig for at tage i kirke juledag og atter en gang lytte til det velkendte Juleevangelium, synge julesalmer og betragte kirkens juletræ med lysene. Tænke tilbage på julen gennem de leveår, man har haft, og sidde lidt i erindringen om dem, man engang fejrede jul med.
Og 2. juledag – den føles måske allerede som en afslutning på julen, men herfra skal lyde en opfordring til at ”få det hele med” og møde Evangelium og julesalmer, der inddrager en særlig dybde og erfaringer om kærlighed fra Gud, på baggrund af alle vore egne livserfaringer.

Nytåret hører også til i kirken! Der er tradition for, at vi i kirkerne efter gudstjenesten ønsker hinanden et godt nytår med et glas champagne og et stykke kransekage.

Med andre ord: En glædelig jul til jer alle – og et godt og velsignet nytår 2019!

Julens Gudstjenester

Det blev til tre dage med gudstjenester i den smukt pyntede kirke.

Lilljuleaftensdag, som faldt sammen med 4. søndag i advent, blev gudstjenesten forrettet af pastor emeritus Erik Jakob Petersen fra Gelsted. Bagefter var der servering af Jørn Erik’s gode kirkekaffe i våbenhuset.

Juleaftensdag den 24. december var det igen Kertes egen præst, Susanne Andersen, som ledte gudstjenesten. Som gæst deltog den prisvindende blokfløjtenist Monica Schmidt Andersen, der blev akkompagneret af kommende organist Søren Frandsen fra Aarup, som nu læser musik i Aarhus.  Også vores kirkesanger, Rene Kappendrup, gav et dejligt solonummer. Altsammen i skæret fra de levende lys på juletræerne i kirken.

Højmessen juledag blev en stille og højtidelig gudstjeneste, hvor juletræerne igen var tændt. Og selvfølgelig var der atter lavet kirkekaffe.

previous arrow
next arrow
Slider

Nytårsaftens-eftermiddag var der traditionen tro gudstjeneste. I våbenhuset var der severing af champagne og kransekage samt mulighed for at ønske hinanden tak for året der gik og velsigne det nye år, som starter til midnat.

previous arrow
next arrow
Slider

Luciagudstjenester med konfirmanderne 2018

Det er altid en stor og højtidelig oplevelse at se konfirmanderne bære lys ind iklædt hvide dragter og blå kapper, for drengenes vedkommende – til årets Luciaoptog. I år var ingen undtagelse. Mange var mødt op for at overvære de unge konfirmanders optog, læsninger og sågar guitarspil.

 

previous arrow
next arrow
Slider

Julekoncert i Kerte Kirke 2018

Torsdag 6. december kl. 19.30 var der traditionen tro julekoncert og hyggeaften i Kerte Kirke. Årets medvirkende var sangsolisterne sopran Anitta Nielsen og vores egen kirkesa

nger og tenor René Kappendrup. Som akkompagnatør og solist, det unge talent Rasmus Mikkelsen fra Aarup, på klaver og trompet. Repertoiret var de klassiske julesange og programmet bød på pop, duetter og trompet, fra O Holy Night, til Mariah Careys All I Want for Christmas og skønne klaver og trompet soloer.

 

previous arrow
next arrow
Slider

 


 

Gospelsang à la Elvis og 60 års fødselsdag

Søndag d. 25. november blev der i anledning af sognepræst Susanne Andersens fødselsdag holdt koncertgudstjeneste i Orte Kirke, ”Elvis i kirken”, med Karsten Holm og to dygtige musikere.
Efterfølgende var der Åbent Hus i Frøbjerg Samlingshus, hvor mange var mødt op for at lykønske fødselaren.
En stor tak til menighedsrådene for koncerten!

previous arrow
next arrow
Slider

Tak fra præsten:
Der skal lyde en stor tak for den venlige opmærksomhed omkring min 60 års fødselsdag søndag d. 25. november. Tak for smil og varme, som gjorde det til en festlig dag.
Tak, også i det hele taget, for et dejligt område at være præst i og for de gode samtaler og dén tillid, jeg møder, hvor jeg færdes i sognene.
Med varme nytårshilsener
Susanne Andersen.

Sognepræst Susanne Andersen skrev:
Jeg blev født d. 25. november 1958 i Skive, på adressen Frederiksdal Allé 5, ca. 75 meter fra Skives to kirker, der ligger lige ved siden af hinanden. Det er en lang historie med de to kirker skulder ved skulder. Den gamle Vor Frue Kirke skulle egentlig rives ned, men så blev der fundet nogle fantastiske kalkmalerier bag de gamle kalklag. Det reddede dens liv. Men ”den røde kirke”, Skive Kirke, som er meget større, blev bygget alligevel, med bl.a. min oldefar som murermester.
Selvom jeg altså er jyde af fødsel, har jeg – fra jeg var 19 og flyttede hjemmefra – dog boet på Fyn, bortset fra en ganske kort afstikker til Faurskovvej i Holsted. På Fyn har jeg boet i Odense, Røjleskov og Brenderup. Og, som præst, i Orte Præstegård fra 2004 – og i de seneste knap 8 år, i Kerte Præstegård.
Min 50 års dag i sin tid blev fejret i Skydebjerg Gl. Skole. 60 årsdagen bliver altså i Frøbjerg Samlingshus. Hvad bliver mon det næste? Gæt selv!
Med de varmeste hilsener til sognene, Susanne Andersen.


Pandekagegudstjeneste med Kirkemusen!

Fredag d. 9. november var Kirkemusen tilbage i Kerte Kirke.
Kirkemusen lå og sov da gæsterne kom i kirke, og børnene måtte vække musen før gudstjenesten med 3 x voksendåb kunne begynde. Kirkemusen underholdt børn og voksne med sin tavse mimik og musik og blandede sig i gudstjenesten, så det kunne være lidt svært for præsten at finde fodslag. Den syntes også, at dens musebamse skulle døbes. Men den havde allerede fået navn, så den gik ikke!
Efter gudstjenesten stod pandekagerne og alt tilbehøret klar i konfirmandstuen: kødsovs og salat, og selvfølgelig også det søde: is og sirup med mere.

previous arrow
next arrow
Slider

 

Morgensangsgudstjeneste

Søndag d. 21. oktober kl. 9.00 var der tidlig gudstjeneste, hvor vi samledes omkring klaveret og sang både morgensalmer og sange. Der var også evangelielæsning, Fadervor og velsignelse. Og som afslutning blev der læst op fra et stykke skønlitteratur med noget på hjerte. Efter gudstjenesterne var der kaffe og hyggesnak i våbenhuset.
En dejlig måde at starte søndagen på!


Høstgudstjeneste

Jørn Erik havde pyntet hele kirken meget smukt. Og også i år havde konfirmanderne, iført høstudstyr, fundet vej til kirken og var med til at festliggøre gudstjenesten. Landmænd, fødevareproducenter og haveejere har ikke haft en let sommer. Mange afgrøder blev ikke som forventet, undtaget frugthøsten, der i år nød godt af den megen varme og et rekord stort antal soltimer. Naturligvis takkede vi også i år for hele høsten, som vi gør hvert år, ved de traditionelle høstgudstjenester.
Efter gudstjenesten blev der selvfølgelig serveret god kirkekaffe af Jørn Erik.

 

previous arrow
next arrow
Slider

 


Sogneudflugten søndag d. 9. september 2018

Der var mange regntunge skyer på himlen, da bussen kørte afsted fra Orte og Kerte kirke med 49 spændte gæster. Morgenkaffen og rundstykkerne havde arrangørerne med og det blev serveret undervejs.

Gud ske tak, så artede vejret sig fra sin venlige og smukke side med byger og sol. Der kom nogle få dråber regn under besøget i Brunkulslejren i Søby, som ligger nær Herning, men ellers regnede det kun når selskabet opholdt sig indendørs.

Efter besøget i Brunkulslejren gik turen til Hotel Medi i Ikast, hvor der blev serveret lækker, mør, kalvesteg, stegt som vildt og til dessert var der islagkage.

Derefter gik turen til Baunekirken i Tjørring, hvor der var gudstjeneste og rundvisning i den specielle og nyistandsatte kirke.

Inden hjemturen blev der serveret friskbrygget kaffe og wienerstænger ved bussen.

previous arrow
next arrow
Slider
Det Brune Guld (1): De sidste øjenvidner 
Se de 8 afsnit af den historisk dokumentar om et energi- og industrieventyr, der begyndte helt tilbage i 1910 og først sluttede i 70érne. 25 øjenvidner fra brunkulstiden tager os med på en rejse tilbage til Danmarks farligste arbejdsplads.

Se også  Naturstyrelsens guide om Søby Brunkulsmuseum.

Baunekirken i Tjørring. Se den lille film, hvor én af kirkens præster, René Nord Hansen, fortæller om kirken.


Der var sommeraftens stillegudstjeneste d. 12. august 

Selv om sommeren kan være hektisk, så blev den i år både varm og solrig. Alligevel ønsker vi alle at få så meget ud af den som muligt. Vi kunne, denne regnfulde, kølige og grå aften midt i august, ved den Taizé inspirerede stillegudstjeneste, falde helt til ro i glæde, taknemmelighed, bøn, sang og stilhed i kirkens middelalder rum. Kirken var til anledningen oplyst af smukke stearinlys…
– og der var selvfølgelig kirkekaffe efter gudstjenesten.


 

Søndag den 29. juli gudstjeneste 

– med barnedåb og kort altergang.

previous arrow
next arrow
Slider

 


Sommerudflugt til Kerte

Sommerudflugten fra Aarup Lokalhistorisk Arkiv og Forening gik i år til Kerte. Arkivet udgav i foråret bogen ”Mølleknappe”, og udflugtens mål var netop at se matriklen hvor enestegården engang lå, samt en rundvisning i Kerte Kirke. Kirken havde venligt stillet konfirmandstuen til rådighed for selskabet. Kirketjener Jørn Erik havde i dagens anledning pyntet op med lys og blomster i kirken. I konfirmandstuen havde han dækket bord, lavet kaffe og gjort det så vældig hyggeligt for gæsterne.

Sommeren viste sig fra sin skønneste side, mens de ca. 30 deltagere tog turen ad den smukke markvej, Mølleknappe, som har navn efter gården, ned til engen hvor den engang lå. Mølleknappe brændte i 1947 og blev ikke genopbygget. Der fik de, foruden legenderne om Troldestenen i Brænde Å og de hellige munke på Torskebjerg, også bygningsbeskrivelse samt en nyere beretning fra avisen i 1935 om den forsvundne tjenestedreng fra Mølleknappe og de løbske heste.
Selskabet gik derefter tilbage til kirken, hvor der var rundvisning. Kerte Kirke var gennem århundreder nært knyttet til folkene på Mølleknappe, og enkelte prominente beboere blev sågar begravet i selve kirken. Gæsterne hørte lidt om kirkens historie og inventar, stenkisterne med ægteparret Farenhorst fra Billeskov, epitafierne og om mindepladerne over Bille-familien og deres gravkammer, som blev “genfundet” under gulvet i koret i 1930, men først blev udgravet 30 år senere.
Læs evt. mere Om kirken 

previous arrow
next arrow
Slider

Bålet og fakkeltoget ved Sankt Hans fejringen den 23. juni blev aflyst MEN:

Der var Sankt Hans gudstjeneste i Kerte Kirke med efterfølgende kaffe, hotdogs, øl og vand i Konfirmandstuen. Og selvfølgelig Midsommervisen og et par andre sommersange…

Kirkeligt set er Sankt Hans fejringen af Johannes Døberens fødselsdag (Sankt Hans er Sankt Johannes). Johannes Døberen var fætter til Jesus, og netop ½ år ældre, født d. 24. juni. I Kerte har der i mange år været en god tradition for at koble den kirkelige og den folkelige fejring af Sankt Hans og midsommeren. Vi håber at vi til næste år igen kan komme på Toften til fejring af Sankt Hans.


Konfirmation 12. maj 2018

Der var i år blot tre konfirmander i Kerte Kirke:

  • Christine Vikkelsøe-Pedersen
  • Magnus Nauer Nue Møller Sørensen
  • Sif Hansen

Vi ønsker jer alle tre HJERTELIG TILLYKKE og Guds rige velsignelse.

previous arrow
next arrow
Slider

Guldkonfirmander 2018

Lørdag d. 5. maj 2018 blev en mindeværdig dag for disse 12 guldkonfirmander fra konfirmandårgangen 1968.
Lige fra morgenstunden gik snakken livligt over kaffen og rundstykkerne. Lidt rundt i omegnen kom guldkonfirmanderne også, og så blev det tid til en gudstjeneste i Kerte Kirke, hvor der blev sunget både gammelt og nyt fra salmebogen og Højskolesangbogen.
Jubilarerne sluttede af med frokost på Hotel Aarup Kro. Et godt initiativ, taget af nogle af guldkonfirmanderne selv!

Siddende fra venstre:
Inger Andersen, Inge Lise Hansen, Ingrid Petersen, Inger Toudahl og Edith Andersen.
Stående fra venstre:
Henrik Hansen, Hans Erik Bøllingtoft, sognepræst Susanne Andersen, Søren Kristensen, Jørgen Carstensen, Ivan Christiansen, Jørgen Peder Andersen og Kurt Hugo Hansen.

previous arrow
next arrow
Slider

Pandekagegudstjeneste arrangeret af konfirmanderne 

Konfirmanderne havde arrangeret en hyggelig og børnevenlig gudstjeneste, flot og kreativt tilrettelagt af konfirmanderne, og medarbejderne. De havde malet ikoner, bygget gravhule, fremstillet tornekrone og kors til korsfæstelse, mens præsten måtte agere stand in for Maria til glæde for menigheden.
Efter gudstjenesten løb de mange børn rundt på kirkegården for at finde påskeæg og slik.
I konfirmandstuen blev der af flittige folk fra menighedsrådet serveret lækre pandekager med Jørn Eriks gode millionbøf samt sund bland selv salat. De lækkersultne kunne slutte af med is, syltetøj mm. i pandekagerne.

previous arrow
next arrow
Slider

Påsken i Kerte Kirke

I år bød påskedagene på det smukkeste vintervejr, men der var dejligt varmt inde i kirken. Skærtorsdag var der gudstjeneste med smukt dækket nadverbord, hvor snakken gik livligt, mens der blev smagt på lækkerierne som Lise og Leif havde arrangeret.
Budskabet påske søndag, som er glædens dag med nyheden om Jesu opstandelse og den tomme grav, giver os alle håb og mod. Gudstjenesten sluttede traditionen tro med kirkekaffe i våbenhuset, og selvfølgelig havde Jørn Erik sørget for, at der blandt lækkerierne også var påskeæg af marcipan.

 

previous arrow
next arrow
Slider

Koncert med Syngedrengene i Kerte Kirke

Det var en stor glæde at vi torsdag d. 22. marts kunne byde godt 30 Syngedrenge fra Vor Frue Kirke i Assens velkomne i den smukke Kerte Kirke. Syngedrengene blev ledet af organist Finn Pedersen, som sikkert og kompetent ledte koret gennem aftenens flotte repertoire. Det omfattede bl.a. Mozarts hymne Ave verum corpus, M. Pedersens, Nu beder vi den Helligånd, fællessalmer og mm. Aftenen blev afsluttet flot med negro spirituals.

Blandt herrestemmerne hos Syngedrengene er også vor egen kirkesanger, René Kappendrup. Han sang i koret som dreng og vendte for nogle år siden tilbage til koret som voksensanger.

Syngedrengene er Danmarks ældste drengekor og har fungeret uafbrudt siden grundlæggelsen d. 1. marts 1856. Traditionen med syngende drenge i kirkerne går i øvrigt helt tilbage til 1500-tallet, hvor det i købstæderne var eleverne på Latinskolen, der sang ved tjenesterne i kirkerne.

Siden 1970’erne har koret været drevet som et drenge- og mandskor efter engelsk forbillede, hvor falseterende herrestemmer synger altstemmen i koret – de såkaldte kontratenorer.
Syngedrengene består af ca. 40 drenge og unge mænd fra Assens og omegn.
Ved siden af arbejdet ved Vor Frue Kirke afholder de årligt ca. 20 koncerter – og i år blev vi i Kerte så heldige at være én af de kirker, som Syngedrengene besøgte.

previous arrow
next arrow
Slider

Stillegudstjeneste

Der var Stillegudstjeneste søndag d. 21. januar med dæmpet lys, eftertænksomhed, ro i sjæl og sind og musik, der gik til hjertet i det gamle, smukke kirkerum.

Programmet fra gudstjenesten kan hentes/læses her


Luciagudstjeneste med konfirmander 2017

Gudstjenesten søndag den 10. december blev en smuk blanding af højtid og alvor, da konfirmanderne holdt Luciagudstjenester i kirken. Konfirmanderne fik, ud over Luciaoptoget, til opgave at bistå med ind- og udgangsbøn, Trosbekendelse og Fadervor – samt indslag efter konfirmandernes eget valg.
Tak for en dejlig aften!

previous arrow
next arrow
Slider

 


Julekoncert med Frøbjergkoret 

Torsdag d. 7. december 2017 gæstede Frøbjergkoret under ledelse af Eva Kobel Kerte Kirke. Koret sang deres dejlige julerepertoire, og korets leder Eva Kobel medvirker tillige som solist. Der var også fællessang. Aftenen blev afsluttet med kaffe og julekage, ganske som traditionen foreskriver!

 

previous arrow
next arrow
Slider

 


Efterår 2017
Grandækning på Kerte Kirkegård.

Graver Erling Andersen er i sving på Kerte Kirkegård på ugens hverdage fra tidlig morgen.
Der er nok at gøre på kirkegården. Og siden Erling Andersen i eftersommeren startede fast i stillingen som graver ved Kerte Kirke, begynder fornemmelsen for årets gang på kirkegården nu for alvor at indfinde sig.
November måned var højsæson for grandækning.
Spørger man Erling, om ikke det er vådt og koldt at ligge på knæ og grandække, får man det godmodige svar: ”Næ, vi er jo klædt på til det”!


ALLEHELGENSDAG 2017

 

FDF spejdergruppen ved Kirken.
Klik på fotoet og se det i større.

Søndag morgen ankom en gruppe på ca. 40 velopdragne FDF spejdere til gudstjeneste Kerte Kirke. Fodtøjet blev nydeligt placeret i våbenhuset.

Musikken blev leveret af  Tine K. Skau.

previous arrow
next arrow
Slider

Senere på eftermiddagen blev der igen holdt Allehelgensgudstjeneste . Vi tændte et lys for vore døde, sang løfterige og trøsterige salmer og nævnte navne på dem, med tilknytning til sognet, vi havde mistet i årets løb. I våbenhuset var der lys til at tage med udenfor og stille på sine kæres grave eller på fællesplænen.


 PANDEKAGEGUDSTJENESTE

Tine K. Skau var fredag den 3/11 på besøg som Kirkemusen da børn og voksne holdt pandekagegudstjeneste med sang, musik og kirkefortællinger. Derefter var der pandekager med både sødt og sundt i Konfirmandstuen.

previous arrow
next arrow
Slider

 HØSTGUDSTJENESTE 2017

previous arrow
next arrow
Slider

 

Nu falmer skoven trindt om land, og fuglestemmen daler
Søndag den 24. sept. var der igen festlig høstgudstjeneste i Kerte Kirke.
Kirken var meget smukt pyntet og takken for alle de dejlige gaver, vi høster i denne tid, steg op til Himmelen.
Efter gudstjenesten var der fade med lækre sandwich, hvidvin og saftevand.

Læs Prædiken til 15. søndag efter Trinitatis 2017. Matth. 6,24-34


 SOGNEUDFLUGT 2017

previous arrow
next arrow
Slider

 

Den fælles sogneudflugt den 17. sept. gik i år til Fjord og Bælt Centeret eller Johannes Larsen Museet.
Undervejs blev der tid til en pause med kaffe og rundstykker.
Kl. 10 var der gudstjeneste i Skt. Laurentius Kirke i Kerteminde
Middagen indtog vi på Restaurant Marinaen, som serverede dejlige karbonader med tilbehør og en fantastisk lækker isbombe til dessert.
Ved eftermiddagens program blev gruppen på godt 54 personer delt. Nogle tog til Fjord og Bælt Centeret og andre oplevede Johannes Larsen Museet.
Derefter fortsatte hele gruppen til Hindsholm, hvor der var kaffepause før hjemturen.

Tak til alle for en skøn dag!


BØRNEHJØRNE

Så er der et børnevenligt hjørne på vej i Kerte Kirke.
Kom og hils på den nye Kirkekat.
Der er også en lille stak bøger og et huskespil.

 


SANKT HANS AFTEN

 

 

Fredag den 23. juni 2017 var der traditionen tro gudstjeneste i Kerte Kirke med efterfølgende fakkeltog og kæmpe bål i Toften overfor kirken.
Der var også en bod med mad og drikke!

 


 Pinsehøjmesse med barnedåb søn. 4. juni 2017

Festlig pinsehøjmesse i den smukt pyntede kirke, hvor lille August blev døbt.

 


Konfirmation, søn. 14. maj 2017

I dag blev 7 unge konfirmeret i kirken. Vi ønsker dem hjertelig tillykke med dagen.

Foto af konfirmanderne
v/ Grimsbjerg Foto.

Tryk for større foto

Fra venstre: Mathias Pedersen, Laura Minna Kolbe Nielsen, Thea Marie Lind Nielsen, Ida Nue Hjort, Johanne Duelund Rasmussen, Camilla Krogsriis Hansen og Jakob Evald Jespersen.

Se de næste års datoer her

previous arrow
next arrow
Slider

Guldkonfirmander årgang 1967, 7. maj 2017

Efter hygge i konfirmandstuen var der en kort gudstjeneste og fotografering af konfirmanderne

previous arrow
next arrow
Slider

Skærtorsdagsgudstjeneste med spisning i kirken tors. 13. april

Gudstjeneste ved det smukt dækkede påskebord i kirken. Måltidet sluttede i form af et nadvermåltid.

previous arrow
next arrow
Slider

Koncert med Marcdaners Musicanter 2. april 2017 

Ensemblet, der spillede og optrådte i flotte  renæssancedragter, har navn efter Caspar Marcdaner, der var lensmand på Koldinghus 1585 – 1617. De sang og spillede på instrumenter som gambe, blokfløjte, krumhorn, cornamuse, zink, basun, pommer, sordun, kortholt, slagtøj, harpe og orgel. Alle instrumenterne er bygget som kopier af de instrumenter, der blev anvendt i 1500-tallet.

previous arrow
next arrow
Slider

Konfirmandernes egen gudstjeneste 31. marts 2017

Konfirmanderne havde tilrettelagt deres egen flotte gudstjeneste  over Joh. 20:11-16; “Den opstandne Jesus og Maria Magdalene”, med sang, musik og påskeskuespil målrettet børn. Efter gudstjenesten var der skattejagt efter påskeæg på kirkegården. Festen sluttede i konfirmandstuen med pandekager, lækkert fyld og saftevand.

previous arrow
next arrow
Slider


 

DIE HERREN koncert 23. feb. 2017

“Tak for en forrygende koncert.” Marianne

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

 


REFORMATIONSMARATON 10. jan. 2017

En spændende aften med musik som på Luthers tid.
Helge Amossen indledte aftenen med at spille lut.
Anitta Nielsen, Elisabeth Koch, Eva Østergaard, Lis Andersen og René Kappendrup sang og spillede reformationsmusik.
Sognepræst Susanne K. H. Andersen udlagde artikel 21, Om Helgendyrkelse. Hun talte også om Kerte Kirke og reformationestiden, om inventar og fortællinger om præsterne i 1500-tallet.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider


NYTÅRSGUDSTJENESTE 2016/2017

En smuk og højtidelig nytårsfejring med kransekage og champagne i våbenhuset

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

 

 


Torsdag den 22. december 2016
Se GENINDVIELSEN her

 

 

 


JULEGUDSTJENESTE I DEN NYINDVIEDE KERTE KIRKE

Lidt stemningsbilleder fra den første julegudstjeneste i kirken efter den store restaurering. Dagens prædiken kan læses her

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Fra avisen:

3. april 2015: 20 år på bagen (abonnenter)
Kerte: Susanne Andersen har været præst i Kerte Kirke de seneste fire et halvt år. Men traditionen med at holde en særlig nadvergudstjeneste med mere end altervin og -brød har flere år på bagen end det. Det fortæller Lars Kristian Pedersen, der er formand for menighedsrådet.

12. januar 2007: Indbrud i Kerte Kirke
KERTE: En syvarmet lysestage, dåbsfadet og dåbskanden er stjålet fra Kerte Kirke. Tyveriet er sket under et indbrud i kirken i tidsrummet mellem tirsdag klokken 16 og torsdag middag. Tyven er kommet ind ved at knuse en rudere.
14. jan 2007 Tyvekoster svære at omsætte