Set & sket

ALLEHELGENSDAG 2017

FDF spejdergruppen ved Kirken.
Klik på fotoet og se det i større.

Slider

Søndag morgen ankom en gruppe på ca. 40 velopdragne FDF spejdere til gudstjeneste Kerte Kirke. Fodtøjet blev nydeligt placeret i våbenhuset.
Musikken blev leveret af  Tine K. Skau.

Senere på eftermiddagen blev der igen holdt Allehelgensgudstjeneste . Vi tændte et lys for vore døde, sang løfterige og trøsterige salmer og nævnte navne på dem, med tilknytning til sognet, vi havde mistet i årets løb. I våbenhuset var der lys til at tage med udenfor og stille på sine kæres grave eller på fællesplænen.

PANDEKAGEGUDSTJENESTE

Tine K. Skau var fredag den 3/11 på besøg som Kirkemusen da børn og voksne holdt pandekagegudstjeneste med sang, musik og kirkefortællinger. Derefter var der pandekager med både sødt og sundt i Konfirmandstuen.

HØSTGUDSTJENESTE 2017

Slider

Nu falmer skoven trindt om land, og fuglestemmen daler
Søndag den 24. sept. var der igen festlig høstgudstjeneste i Kerte Kirke.
Kirken var meget smukt pyntet og takken for alle de dejlige gaver, vi høster i denne tid, steg op til Himmelen.
Efter gudstjenesten var der fade med lækre sandwich, hvidvin og saftevand.

Læs Prædiken til 15. søndag efter Trinitatis 2017. Matth. 6,24-34

SOGNEUDFLUGT 2017

Slider

Den fælles sogneudflugt den 17. sept. gik i år til Fjord og Bælt Centeret eller Johannes Larsen Museet.
Undervejs blev der tid til en pause med kaffe og rundstykker.
Kl. 10 var der gudstjeneste i Skt. Laurentius Kirke i Kerteminde
Middagen indtog vi på Restaurant Marinaen, som serverede dejlige karbonader med tilbehør og en fantastisk lækker isbombe til dessert.
Ved eftermiddagens program blev gruppen på godt 54 personer delt. Nogle tog til Fjord og Bælt Centeret og andre oplevede Johannes Larsen Museet.
Derefter fortsatte hele gruppen til Hindsholm, hvor der var kaffepause før hjemturen.

Tak til alle for en skøn dag!

BØRNEHJØRNE

Så er der et børnevenligt hjørne på vej i Kerte Kirke.
Kom og hils på den nye Kirkekat.
Der er også en lille stak bøger og et huskespil.

SANKT HANS AFTEN

Fredag den 23. juni 2017 var der traditionen tro gudstjeneste i Kerte Kirke med efterfølgende fakkeltog og kæmpe bål i Toften overfor kirken.
Der var også en bod med mad og drikke!

Pinsehøjmesse med barnedåb søn. 4. juni 2017

Festlig pinsehøjmesse i den smukt pyntede kirke, hvor lille August blev døbt.

Konfirmation, søn. 14. maj 2017

I dag blev 7 unge konfirmeret i kirken. Vi ønsker dem hjertelig tillykke med dagen.

Foto af konfirmanderne
v/ Grimsbjerg Foto.

Tryk for større foto

Fra venstre: Mathias Pedersen, Laura Minna Kolbe Nielsen, Thea Marie Lind Nielsen, Ida Nue Hjort, Johanne Duelund Rasmussen, Camilla Krogsriis Hansen og Jakob Evald Jespersen.

Se de næste års datoer her

Guldkonfirmander årgang 1967, 7. maj 2017

Efter hygge i konfirmandstuen var der en kort gudstjeneste og fotografering af konfirmanderne

Skærtorsdagsgudstjeneste med spisning i kirken tors. 13. april

Gudstjeneste ved det smukt dækkede påskebord i kirken. Måltidet sluttede i form af et nadvermåltid.

Koncert med Marcdaners Musicanter 2. april 2017

Ensemblet, der spillede og optrådte i flotte  renæssancedragter, har navn efter Caspar Marcdaner, der var lensmand på Koldinghus 1585 – 1617. De sang og spillede på instrumenter som gambe, blokfløjte, krumhorn, cornamuse, zink, basun, pommer, sordun, kortholt, slagtøj, harpe og orgel. Alle instrumenterne er bygget som kopier af de instrumenter, der blev anvendt i 1500-tallet.

Konfirmandernes egen gudstjeneste 31. marts 2017

Konfirmanderne havde tilrettelagt deres egen flotte gudstjeneste  over Joh. 20:11-16; “Den opstandne Jesus og Maria Magdalene”, med sang, musik og påskeskuespil målrettet børn. Efter gudstjenesten var der skattejagt efter påskeæg på kirkegården. Festen sluttede i konfirmandstuen med pandekager, lækkert fyld og saftevand.

Konfirmanderne i København

Lørdag den 1. april var konfirmanderne på kirkerundtur i København.

DIE HERREN koncert 23. feb. 2017

“Tak for en forrygende koncert.” Marianne

REFORMATIONSMARATON 10. jan. 2017

En spændende aften med musik som på Luthers tid.
Helge Amossen indledte aftenen med at spille lut.
Anitta Nielsen, Elisabeth Koch, Eva Østergaard, Lis Andersen og René Kappendrup sang og spillede reformationsmusik.
Sognepræst Susanne K. H. Andersen udlagde artikel 21, Om Helgendyrkelse. Hun talte også om Kerte Kirke og reformationestiden, om inventar og fortællinger om præsterne i 1500-tallet.

NYTÅRSGUDSTJENESTE 2016/2017

En smuk og højtidelig nytårsfejring med kransekage og champagne i våbenhuset

Torsdag den 22. december 2016
Se GENINDVIELSEN her

JULEGUDSTJENESTE I DEN NYINDVIEDE KERTE KIRKE

Lidt stemningsbilleder fra den første julegudstjeneste i kirken efter den store restaurering. Dagens prædiken kan læses her

Luciagudstjeneste 11. december 2016 kl. 19:00

Konfirmandeleverne holdt en stemningsfuld og meget smuk gudstjeneste med Luciaoptog, sang og musik. Indgangsbønnen blev læst af Ida, udgangsbønnen af Neia. Der var oplæsninger ved Camilla, Kasper, Laura, Mathias og Thea. Musikken blev leveret af Jacob på trommen og Johanne og Julie på guitar og tværfløjte.

Høstgudstjeneste 18. sept. 2016

Konfirmandstuen
I dagens anledning deltog de nye konfirmandelever som høstfolk.