Oplev syv af kommunens kulturperler

Sommeraftenbesøg i syv af Assens Provstis kirker

Hver torsdag aften i ugerne 26-32 er der mulighed for at se og høre nærmere om udvalgte kirker.

Lokalkendte personer vil fortælle om kirkens historie, rolle i lokalsamfundet og kirkelivet på stedet, og der vil blive serveret en forfriskning i forbindelse med arrangementet.

Arrangementerne begynder kl. 19.00, er uden tilmelding og gratis at deltage i.

 

Torsdag den 29. juni: Barløse kirke

En imponerende stor middelalderkirke på kirkebakken oven over Barløse by, hvorfra der er en vid udsigt mod Lillebælt. Kirken tjente i århundreder som sømærke for sejlende på Lillebælt.

Fortæller: Kirkeværge Hans Frederik Larsen

 

Torsdag den 6. juli: Kerte kirke

Middelalderkirke med et særpræg som ikke mange kirker har: et fritstående kirketårn 16 meter fra selve kirken. Beliggenheden er knyttet til et sagn om en trold fra Barløse. Kirken er nyistandsat i 2016 efter en brandstiftelse i 2015.

Fortæller: Menighedsrådsformand Lars Kristian Pedersen

 

Torsdag den 13. juli: Verninge kirke

Middelalderkirke beliggende højt i landskabet med et tværvendt tårn. Kirken er oprindeligt indviet til Skt. Michael, der som ærkeengel forsvarer kirken mod det onde.

Fortæller: Menighedsrådsformand Ellen Warring

 

Torsdag den 20. juli: Kærum kirke

Højt beliggende middelalderkirke, der tidligere tjente som sømærke for sejlende på Lillebælt. I flere århundreder var kirken underlagt Assens sogn. Anvendt i julefilmen ”Jul i købmandsgården” (1951).

Fortæller: Graver Poul Andersen

 

Torsdag den 27. juli: Glamsbjerg kirke

Kommunens yngste kirke fra 1912. Som i andre stationsbyer (Assens-Tommerup-banen 1884-1980) var der et ønske i Glamsbjerg om at få egen kirke. Placeringen i den nordlige del af byen blev afgjort ved afstemning.

Fortæller: Menighedsrådsmedlem Gorm Nielsen

 

Torsdag den 3. august: Haarby kirke

En af Danmarks største og smukkeste landsbykirker fra middelalderen med ca. 500 siddepladser. Istandsat i midten af 1970’erne, hvor altertavlen blev erstattet af en ny trefløjet altertavle, udført af kunstneren Sven Havsteen-Mikkelsen.

Fortæller: Sognepræst Adam Boas

 

Torsdag den 10. august: Vissenbjerg kirke

Med sine 114 meter over havets overflade er middelalderkirken i Vissenbjerg den højest beliggende på Fyn og også længste landsbykirke. Igennem en længere årrække har der lokalt tillige været arbejdet med at give kirkegården et nyt indtryk.

Fortæller Menighedsrådsformand Hans Peder Christiansen og kirkegårdsleder Stine Nielsen