– se også Gudstjenester i kalenderen

Året 2020

Der er kirkekaffe i Kerte Kirke efter gudstjenesten: Jørn Erik skænker en kop kaffe eller te og byder på en kage og lidt sødt efter hver gudstjeneste!

Det er faktisk ret hyggeligt…!!

Konfirmandindskrivning søndag d. 23. august kl. 10.30

Der holdes konfirmandindskrivning i Kerte Kirke.
Der startes med en gudstjeneste, og derefter er der indskrivning. Dåbsattest er ikke nødvendig at medbringe. Undervisningen starter onsdag d. 9. og torsdag d. 10. september.

Kryds i kalenderen!!

Søndag d. 13. september: Fælles sogneudflugt til Skarø.
Turen går til Skarø.

Afgang fra Kerte Kirke: kl. 8.30.
Afgang fra Orte Kirke: kl. 8.50.
Færgen sejler fra Svendborg Havn kl. 11.00.
Færgen sejler hjemad kl. 16.35 med ankomst til Svendborg kl. 17.20.

På vej mod færgen stopper vi et sted og indtager de medbragte rundstykker og kaffen.
Den lille ø Skarø i Det Sydfynske Øhav er kendt for sin dejlige natur – og for Skarø Is.

Øen har én af Danmarks mindste kirker.

Herefter har vi dagen for os på Skarø – der bliver frokost med lækre specialiteter i Bistroen hos Skarø Is, og dernæst får vi en guidet tur på øen.Midt på eftermiddagen skal vi møde ø-præst Lisbeth Rønnov Torp, som vil holde en gudstjeneste i den lille kirke specielt for os.
Vi slutter besøget på Skarø Is af med is-smagning med kaffe/te og fortællinger om den unikke Skarø is.

Derfra går turen hjemad til Orte og Kerte.
Pris: 220 kr., som betales kontant i bussen.

Tilmelding som altid til Lise Hansen, tlf. 6443 1203 – efter først-til-mølle princippet. Vi glæder os til en hyggelig tur!

MENIGHEDSRÅDSVALG 2020
Valgforsamling

Tirsdag d. 15. september kl. 19:30 i  Kerte Kirkes Konfirmandstue
Kertevej 56
.

2020 er valgår: der skal siges goddag og farvel. Herfra skal der lyde en stor tak til de menighedsråd, der har virket i den seneste valgperiode.
Og vi håber, der vil være interesse for menighedsrådsvalget, når vi mødes d. 15. september til valgforsamling.

Der skal i Kerte Sogn være 5 personer i menighedsrådet, samt et antal suppleanter. De interesserede personer vil lade sig opstille og vælge på valgforsamlingen, hvor der opstilles en liste. Viser det sig, at én eller flere personer ønsker at opstille et alternativ til denne liste, bliver der udskrevet et egentligt ”kamp”valg.
Dette er dog ikke sket i mange år i vort sogn.
Mød endelig op til valgforsamlingen og vær med til at sætte dit præg på den lokale kirke. Der er alle muligheder for at gøre en indsats på de områder, der interesserer én.

Vel mødt!

FOREDRAG I ORTE SOGNEHUS
Orte Byvej 11

Vi håber, at Corona virussen er så meget under kontrol, at vi kan genoptage de hyggelige tirsdags foredrag i Orte Sognehus. Vi lægger ud i oktober, med dét foredrag, der blev aflyst i april:

Tirsdag d. 6. oktober 2020 kl. 14.30 i Orte Sognehus

Direktør Bjarne Klausen, Odense ZOO, fortæller. Bjarne Klausen dukkede op på TV skærmen flere gange i løbet af Corona krisen: både da Odense ZOO ikke måtte åbne, og da det fik lov at åbne.
Et halvt livs arbejde med dyr i zoologiske haver er baggrunden for Bjarne Klausens foredrag. Først 20 år som zoolog i Odense ZOO og derefter 5 år som direktør i både Kattegatcenteret og Den Blå Planet – og nu tilbage i Odense ZOO som direktør.
Foredraget handler om forvandlingen af Odense ZOO fra en lille zoologisk have med en meget lokal interesse til en stor zoologisk have med national tiltrækningskraft og
internationalt anerkendte anlæg.
Zoologiske havers rolle som naturformidlere bliver mere og mere påtrængende efterhånden som naturen i Danmark og internationalt forarmes. Foredraget kommer også ind på disse ting, ligesom dyresynet i Danmark og andre lande
berøres.
Alle er meget velkomne. Der serveres kaffe og kage undervejs.

KRYDS i kalenderen

Koncert med Stig Rossen

Søndag d. 25. oktober kl. 16.00 i Kerte Kirke

Den udsatte koncert fra foråret er nu aftalt til at foregå den 25. oktober i stedet – forudsat, som altid, at vi må være mange i kirken!
Sæt kryds i kalenderen ved en stor musikalsk begivenhed i Kerte!

AFLYST – AFLYST – AFLYST

SORGGRUPPEN FOR VESTFYN

Sorggruppen har atter et forløb i foråret 2020
Præsterne Karin Dahm Mortensen og Susanne Andersen inviterer indenfor i en sorggruppe i foråret 2020. Sorggruppen er for dig, der har mistet én, du holdt af.
Du har måske nok familie og venner, du kan tale med om tabet, og det er godt.
Men det er erfaringsmæssigt også godt at dele sorgen med andre, som er i samme situation, som lytter og som deler ud af egne erfaringer med sorgen.
Sorgen kommer man aldrig over – men man kommer igennem den. Og her er det godt at gå vejen sammen med andre.

Sorggruppen samles i
Vissenbjerg Kirkes sognelokaler,
Vestergade 4A, 5492 Vissenbjerg.

Sorggruppen oprettes ved minimum 5 deltagere. Ved opstarten skal tabet være sket mindst 2 måneder tidligere.
Kontakt os venligst før opstart:
Sognepræst Karin Dahm Mortensen, tlf. 6447 1006, mail: kdmo@km.dk
Sognepræst Susanne Andersen, tlf. 6443 1247, mail: LSAN@km.dk