– se også Gudstjenester i kalenderen

Jul og nytår i kirken

Det er noget ganske særligt at ankomme til kirke i jule- og nytårstiden: At nærme sig den oplyste kirke i skumringen på en juleaftens eftermiddag. At stå op julemorgen, og oven på den foregående aftens julefejring beslutte sig for at tage i kirke juledag og atter en gang lytte til det velkendte Juleevangelium, synge julesalmer og betragte kirkens juletræ med lysene. Tænke tilbage på julen gennem de leveår, man har haft, og sidde lidt i erindringen om dem, man engang fejrede jul med.
Og 2. juledag – den føles måske allerede som en afslutning på julen, men herfra skal lyde en opfordring til at ”få det hele med” og møde Evangelium og julesalmer, der inddrager en særlig dybde og erfaringer om kærlighed fra Gud, på baggrund af alle vore egne livserfaringer.

Nytåret hører også til i kirken! Der er tradition for, at vi i kirkerne efter gudstjenesten ønsker hinanden et godt nytår med et glas champagne og et stykke kransekage.

Med andre ord: En glædelig jul til jer alle – og et godt og velsignet nytår 2019!

2. søndag i advent 9. december,  kl. 10:30
Gudstjeneste med altergang

– med efterfølgende kirkekaffe.

Torsdag 13. december kl. 18.00

Menighedsrådet holder møde i Kerte Konfirmandstue.

3. søndag i advent 16. december kl. 19:00
Luciagudstjenester med konfirmanderne

Det skaber altid smil og glæde, når konfirmanderne bærer lys og trækker i de hvide dragter – og ofte blå kapper, for drengenes vedkommende – til årets Luciaoptog i kirkerne. Måske får vi også i år fornøjelsen af at høre dem synge eller spille musik.
Alle er hjerteligt velkomne til Luciagudstjenesterne, der rundes af med kirkekaffe.

4. søndag i advent søndag 23. december kl. 11:30

Gudstjeneste med sognepræst E. Jakob Petersen
– med efterfølgende kirkekaffe.

Gudstjenester jul og nytår:

Juleaften, mandag den 24. december kl. 14:45
– i skæret fra de levende lys på juletræerne i kirken

Højmesse juledag, tirsdag den 25. december kl. 10:30
Juledags højmesse i skæret fra de levende lys på juletræerne i kirken

Nytårsaften, mandag den 31. december kl. 15:30
– med champagne og kransekage

Søndag d. 27. januar kl. 19.00
Taizé inspireret Stillegudstjeneste

Sådan en mørk søndag aften i januar ses lyset omkring Kerte Kirke på lang afstand. Da er der ikke længe til Kyndelmisse, som falder d. 2. februar, og som bringer de kommende, lyse tider med sig.
Ved denne stillegudstjeneste vover vi at håbe på lyset, der skal komme, mens vi mærker mørket omkring os. Farligt er mørket ikke, for vi mærker, hvordan de ”1000 julelys”, der har været tændt en måned tidligere, stadig trøster og varmer.
Sammen går vi ind i stilheden ved denne gudstjeneste. Sammen og hver især finder vi ro og hvile i det smukke, gamle kirkerum, der er som skabt til fordybelse.
Kom og vær med!

Kryds i kalenderen:
Påsken 2019.

Skærtorsdag 18. april kl. 17.00
Skærtorsdags gudstjeneste med måltid i kirken.

Påskedag d. 21. april kl. 10.30
Påskehøjmesse.

Konfirmationer 2019
Lørdag d. 11. maj kl. 10.30

2018 SORGGRUPPEN FOR VESTFYN

I foråret var Sorggruppen samlet i alt 6 gange, onsdag eftermiddage fra kl. 16-17.30.
Nu tilbyder vi – præsterne Karin Dahm Mortensen fra Vissenbjerg og jeg, Susanne Holm Andersen.
Det foregår i Sognelokalerne i Vissenbjerg, Vestergade 4A, 5492 Vissenbjerg. Der er mulighed for, at også andre end gruppen fra foråret kan møde frem.

Sorggruppen fremover: Den foreløbige plan er at afholde ét forløb årligt, sådan som det er sket i år: med 6 mødegange i foråret og to opfølgende gange i efteråret.
Herudover er det altid muligt at aftale en samtale med én af os præster i tidsrummene uden for sorggruppens faste forløb.

Kontakt:
Susanne Andersen, tlf. 6443 1247. E-mail: LSAN@km.dk

Møderne finder sted i
Vissenbjerghus
Vestergade 4A,
5492 Vissenbjerg.
– indgang gennem Sognelokalerne
Vi står klar til at tage imod i døren.

Kunne du tænke dig at dele dine tanker med andre? Så er sorggruppen for voksne efterladte et tilbud til dig. Download folderen her

Sorggruppen er for voksne, der har mistet en nærtstående, det være sig for nylig eller for længere tid siden. Gruppen er et trygt rum, hvor vi alle har tavshedspligt. Gruppen ledes af os to præster, og den er åben på tværs af geografiske skel.
En sorggruppe er et fortroligt sted, hvor man mødes med andre som har mistet, og som derfor kender til sorgen og afmagten, i den forandrede hverdag.
På møderne taler vi om, hvad der er sket siden sidst, og hvert møde er tilrettelagt efter en fast ramme, så alle får mulighed for at fortælle sin egen historie, og blive hørt.
Det er gratis at være med i sorggruppen, som er et tilbud til voksne der har oplevet dødsfald i sin nærmeste kreds.

Vel mødt i sorggruppen!