Arrangementer

– se også Gudstjenester i kalenderen

 2018 

Søndag d. 23. september kl. 10:30
Høstgudstjeneste

Hedebølge. Tørke. Landmænd, fødevareproducenter og haveejere har ikke haft det let i denne sommer. Afgrøderne blev ikke, som vi drømte om.
Gennem alle tider har landmænd vidst, at nogle år var gode, ja, måske ligefrem fremragende. Og andre år gik det mindre godt.
Dette års tørke er ikke normalt. Sidste års regn var heller ikke. Vi sætter et håb til de kommende år.
Og til dén regn, der er faldet siden tørken.
Og naturligvis takker vi også i år for høsten, som vi gør hvert år, ved de traditionelle høstgudstjenester.
Enhver er velkommen til at være med til at sige dette tak for dagligt brød, og for selve livet, vi fik givet. Lad os atter en gang samles om de kendte og elskede høstsalmer.
Efter gudstjenesterne serveres kirkekaffe.


Onsdag d. 26. september kl. 16:00-17.30.
Opfølgning af sorggruppen

Det foregår i Sognelokalerne i Vissenbjerg, Vestergade 4A,
5492 Vissenbjerg.

Se nederst på siden


Onsdag d. 10. oktober kl. 16:00-17.30.
Opfølgning af sorggruppen

Det foregår i Sognelokalerne i Vissenbjerg, Vestergade 4A,
5492 Vissenbjerg.

Se nederst på siden


Søndag d. 21. oktober kl. 9.00:
Morgensangsgudstjenester omkring klaveret

Vi samles omkring klaveret – synger både morgensalmer og sange. Der er også Evangelielæsning, Fadervor og velsignelse. Og som afslutning læses op fra et stykke skønlitteratur med noget på hjerte.
Efter gudstjenesterne er der en kop kaffe at samles om. En dejlig måde at starte sin søndag på!


Søndag d. 4. november  kl. 15.00.
Alle Helgens gudstjenester 

Den første søndag i november er Alle Helgens søndag. Da er det tid at mindes vore døde ved de særlige gudstjenester, der traditionen tro hører dagen til.
Enhver kan deltage i en Alle Helgens gudstjeneste og mindes sine døde. Uanset hvor længe siden det er, man har mistet.

Har man oplevet at miste én af sine nærmeste i ét af vore sogne i løbet af året, der er gået siden sidste Alle Helgen, vil en repræsentant for familien modtage en indbydelse til at deltage i mindegudstjenesten. Men enhver er velkommen til at deltage i mindegudstjenesten.
Her vil navnene på de døde, med tilknytning til sognet, blive læst op, og der bliver tændt et lys for hver af dem. Før eller efter gudstjenesten kan man sætte lys på sine kæres grav – der står lys i våbenhuset til rådighed.
Mød trygt frem til en smuk gudstjeneste og evt. en vandring på kirkegården, i tusmørket.


Fredag d. 9. november kl. 17.00:
Pandekagegudstjeneste med Kirkemusen!

Så er Kirkemusen tilbage i Kerte Kirke. Stærkt savnet!
Kirkemusen kan gebærde sig i et kirkerum, så både små og store må overgive sig. Det er gudstjeneste på børnenes præmisser, og Kirkemusen forstår uden ord at inddrage os alle sammen med sit nærvær.
James og René holder styr på musik og sang, Susanne bidrager med fortælling, bøn og velsignelse.
Og Kirkemusen blander sig heldigvis i det hele!
Efter ½ times tid i kirken sammen med Kirkemusen, står pandekagerne parat i Konfirmandstuen, og alt tilbehøret bliver stillet frem: kødsovs og salat, og selvfølgelig også det søde: is og sirup med mere.


Gospelsang à la Elvis og 60 års fødselsdag

Sognepræst Susanne Andersen holder fødselsdag med koncertgudstjenesten ”Elvis i kirken” og Åbent Hus i Frøbjerg Samlingshus:
Søndag d. 25. november kl. 11.00 i Orte Kirke og kl. 12.30 i Frøbjerg Samlingshus.
Alle er velkomne til enten-eller, både-og!

”Elvis i kirken”: Autenticitet, nærvær, smuk sang og sans for detaljen! En time i selskab med en stribe af Elvis Presleys foretrukne gospelsange og andre sange, der passer til kirkerummet.

Se Karsten Holm i TV2 Østjylland

Sangeren Karsten Holm fremfører sit koncertforedrag om Elvis Presley, sammen med to dygtige musikere.
Elvis Presley er i den brede offentlighed mest kendt for rock ’n roll og de på hans tid vovede hoftesving. Men Elvis var et troende menneske og havde en særlig passion for gospelsange, som han sang med stor indlevelse og nærvær. Det er måske ikke de mest kendte af hans sange, men ikke desto mindre blev de tre amerikanske grammys, som Elvis modtog, alle tildelt for gospeludgivelser.
Det er nogle af disse sange, Karsten Holm vil synge, også han med stor indlevelse og glimt i øjet. For Karsten Holm er det ikke afgørende at fremstå som en Elvis-lookalike, men derimod i sang og udtryk at formidle en autentisk kærlighedserklæring til en stor musikpersonlighed.
Karsten Holm er konservatorieuddannet operasanger, men har sunget Elvis og rock ’n roll, fra han var ganske ung. Med sig har han to fremragende, konservatorieuddannede musikere, nemlig pianist og organist Christian Spillemose, der er organist i Brædstrup Kirke og uddannet pianist, samt bassisten Anders Nyløkke Jørgensen på kontrabas.

Alle er velkomne til koncerten.
Der skal lyde en tak til menighedsrådene for koncerten!

Sognepræst Susanne Andersen skriver:

60 år! Det fylder jeg søndag d. 25. november. Og rund fødselsdag på en søndag skal naturligvis startes med en fejring i én af ”mine” dejlige kirker. Og et efterfølgende Åbent Hus, hvor alle også er velkomne.

Jeg blev født d. 25. november 1958 i Skive, på adressen Frederiksdal Allé 5, ca. 75 meter fra Skives to kirker, der ligger lige ved siden af hinanden. Det er en lang historie med de to kirker skulder ved skulder. Den gamle Vor Frue Kirke skulle egentlig rives ned, men så blev der fundet nogle fantastiske kalkmalerier bag de gamle kalklag. Det reddede dens liv.
Men ”den røde kirke”, Skive Kirke, som er meget større, blev bygget alligevel, med bl.a. min oldefar som murermester.

Selvom jeg altså er jyde af fødsel, har jeg – fra jeg var 19 og flyttede hjemmefra – dog boet på Fyn, bortset fra en ganske kort afstikker til Faurskovvej i Holsted. På Fyn har jeg boet i Odense, Røjleskov og Brenderup. Og, som præst, i Orte Præstegård fra 2004 – og i de seneste knap 8 år, i Kerte Præstegård.

Min 50 års dag i sin tid blev fejret i Skydebjerg Gl. Skole. 60 årsdagen bliver altså i Frøbjerg Samlingshus. Hvad bliver mon det næste? Gæt selv!
Med de varmeste hilsener til sognene, Susanne Andersen.


Kryds i kalenderen:

December måned er endnu ikke helt på plads med alle datoer, men hold øje med næste kirkeblad og med dagspressen.
Glæd dig til:

3. søndag i advent d. 16. december kl. 19:00
Luciagudstjenester med konfirmanderne:  i Kerte Kirke.

Juleaften d. 24. december kl. 14:45

Juledag d. 25. december kl. 10:30.

Nytårsaften d. 31. december kl. 15:30
Nytårsgudstjenester med champagne og kransekage


2018 SORGGRUPPEN FOR VESTFYN

I foråret var Sorggruppen samlet i alt 6 gange, onsdag eftermiddage fra kl. 16-17.30.
Nu tilbyder vi – præsterne Karin Dahm Mortensen fra Vissenbjerg og jeg, Susanne Holm Andersen – to opfølgende gange i efteråret:
Onsdag d. 26. september og onsdag d. 10. oktober, begge dage kl. 16-17.30.

Det foregår i Sognelokalerne i Vissenbjerg, Vestergade 4A, 5492 Vissenbjerg. Der er mulighed for, at også andre end gruppen fra foråret kan møde frem.

Sorggruppen fremover: Den foreløbige plan er at afholde ét forløb årligt, sådan som det er sket i år: med 6 mødegange i foråret og to opfølgende gange i efteråret.
Herudover er det altid muligt at aftale en samtale med én af os præster i tidsrummene uden for sorggruppens faste forløb.

Kontakt:
Susanne Andersen, tlf. 6443 1247. E-mail: LSAN@km.dk

Møderne finder sted i
Vissenbjerghus 
Vestergade 4A,
5492 Vissenbjerg.
– indgang gennem Sognelokalerne
Vi står klar til at tage imod i døren.

Kunne du tænke dig at dele dine tanker med andre? Så er sorggruppen for voksne efterladte et tilbud til dig. Download folderen her

Sorggruppen er for voksne, der har mistet en nærtstående, det være sig for nylig eller for længere tid siden. Gruppen er et trygt rum, hvor vi alle har tavshedspligt. Gruppen ledes af os to præster, og den er åben på tværs af geografiske skel.
En sorggruppe er et fortroligt sted, hvor man mødes med andre som har mistet, og som derfor kender til sorgen og afmagten, i den forandrede hverdag.
På møderne taler vi om, hvad der er sket siden sidst, og hvert møde er tilrettelagt efter en fast ramme, så alle får mulighed for at fortælle sin egen historie, og blive hørt.
Det er gratis at være med i sorggruppen, som er et tilbud til voksne der har oplevet dødsfald i sin nærmeste kreds.

Vel mødt i sorggruppen!